Sudionici UniSport ViLAe održali su posljednji susret!

Ovu subotu, 20.5.2023. održan je peti susret sudionika UniSport ViLAe s Iskustvo volontiranja na UniSport HR natjecanjima i vještine vođenja tima.

Voditeljica projekta, gospođa Ivana Aničić, predstavila je govornike u uvodnom obraćanju sudionicima. Gospođa Zrinka Tabain, dugogodišnja je volonterka, ali i članica odbora za volontere HASS-a, FISU Ambasadorica 2018-2019, EUSA Intern/Projektna asistentica 2019-2020, članica EUSA tima za protokol i ceremonije tijekom EUG 2022, trenutno na studiju na Sveučilištu u Kopenhagenu (Danska). Zrinka je predstavila osnove vođenja tima ističući sličnosti i razlike visokoškolskog obrazovanja u Hrvatskoj i Danskoj. U svojoj prezentaciji je kroz praktične primjere prikazala i načine vođenja volonterskog tima uz razlike u spomenutim državama. S obzirom na činjenicu da će Zrinka svoje školovanje nastaviti u SAD sudionici su postavljali brojna pitanja tijekom sadržajne rasprave o njenom iskustvu rada u toliko različitih timova.

Gospođa Karla Srdanović, studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, dobitnica nagrade UniSport HR volonter, te jedna od najmlađih volonterki koja je započela svoj volonterski put u UniSport HR sustavu predstavila je u zanimljivoj prezentaciji svoj put. Karla je započela volonterski put na Europskom prvenstvu u rukometu 2018. godine, nastavila tijekom vaterpolo natjecanja te u AFCU Universitas futsal klubu, nezaobilazna Regata Sv Duje njen je omiljen projekt posljednjih nekoliko godina. Uz volontiranje tijekom FIBA Olimpijskog kvalifikacijskog turnira i UniSport Finals stekla je dovoljno iskustva kako bi na Europskom vaterpolo prvenstvu obavljala ulogu koordinatora volontera sportskog tima. Karla je aktivna i u Udruzi Dyxy gdje pomaže u koordinaciji volontera. Tijekom kraće rasprave sudionici su iskazali divljenje Karlinim primjerom pomicanja osobnih granica te razvojem volonterskog puta, a ona im je otkrila poneke izazove s kojima se susrela.

Gospodin Ivan Kaselj, student 5. godine međunarodnih odnosa i diplomacije, volonter i vanjski suradnik HASS koji je angažiran na operativnoj organizaciji provedbe konferencije 4 Healthy academic society održao je posljednju prezentaciju ovogodišnje UniSport ViLA. Gospodin Ivan uveo je sudionike u temu povezujući svoje osobno iskustvo sportaša i volontiranja. Ivan se osvrnuo na znanja i vještine koja se mogu steći volontiranjem te ih povezao s važnošću međunarodnih odnosa i održivog razvoja. Ivan je najveći dio prezentacije posvetio održavanju konferencije 4 Healthy academic society te aktivnim volonterskim timovima. Tijekom rasprave odgovorio je na pitanja sudionika o načinu prilagodbe radu i životu u drugoj državi u tako ranoj dobi te o stručnoj praksi koju je obavljao tijekom studija u Gradu Varaždinu i Veleposlanstvu SAD u Hrvatskoj.

Na kraju dana održan je i zadnji susret sudionika u izabranim praktičnim timovima uz objašnjenje posljednjih zadataka. (1) Mediji i društvene mreže, voditeljica gospođa Ilona Matijević; snimanje videa tijekom UniSport Finalsa (2) Volontiranje na Europskim natjecanjima, voditeljica gospođa Anja Gelo, sudjelovanje u organizaciji COMBAT 2023 (Europsko prvenstvo u borilačkim sportovima) i (3) Volontiranje u UniSport HR sustavu i UniSport HR ambasador, voditeljica gospođa Ivana Aničić, osmišljavanje i koraci realizacije UniSport HR Ambasadora.

Podsjetimo, UniSport ViLA završava praksom tijekom UniSport Finalsa 2023.

Comments are closed