Sudionici UniSport ViLAe sastali su se četvrti put!

Ovu subotu, 13.5.2023. održan je četvrti susret sudionika UniSport ViLAe s temom Medijska pokrivenost sportskog natjecanja i primjer od volontiranja do zaposlenja. Voditeljica projekta, gospođa Ivana Aničić, predstavila je govornike u uvodnom obraćanju sudionicima. Gospodin Dražen Maleš predstavio je temu Medijska pokrivenost sportskog natjecanja započevši sa povijesnim pregledom te nastavljajući s svojim bogatim iskustvom s gotovo svih velikih sportskih natjecanja unazad 10 godina održanih u Republici Hrvatskoj. Dražen je dio svog izlaganja posvetio medijskom djelu UniSporta kojeg je pomogao stvoriti, ali ideje za nastavak. Objasnio je sudionicima kako se medijski pokriva natjecanje te na što trebaju posebno obratiti pozornost prilikom organizacije natjecanja. Tijekom rasprave otkrio je sudionicima s kojim sportašima mu je bio užitak raditi.

Drugi govornik današnje teme, gospodin Tomislav Poljak predstavio je svoj rad te potaknuo na daljnje volontiranje sudionike. Tomislav je primjer aktivizma u Teniskom klubu Karlovac, zaista teniski zaljubljenik koji je predstavio mogućnosti rada u vrhunskom sportu kroz svoje iskustvo vođenja jedinog ATP turnira u Hrvatskoj te rada u agenciji StarWing s mladim talentima u tenisu. Prisutnima je objasnio koja je poveznica između prepoznavanja mladih talenata i kasnijeg zastupanja te koji se sve poslovi mogu obavljati u sportu. Istaknuo je da je kroz svoje iskustvo obavljao fizičke poslove kroz koje je upoznavao sve aspekte natjecanja i sportske organizacije te je pomalo napredovao do svoje sadašnje pozicije. Sudionici su kroz raspravu istaknuli koliko su nadahnuti njegovim iskustvom.

Na kraju ovog susreta svi sudionici su sudjelovali na prvoj edukaciji volontera za sudjelovanje na UniSport Finalsima 2023. Edukaciju je održala gospođa Ivana Aničić koja je uz interaktivno predavanje objasnila volonterima što ih sve očekuje u Poreču ove godine.

Comments are closed