UniSport ViLA dan 1 – Što nas očekuje na uvodnom predavanju

Druga generacija naše volonterske i leadership akademije UniSport ViLA s predavanjima započinje 22. ožujka, a prvi je dan tradicionalno rezerviran za uvodna predavanja. Tako nas u petak očekuju predavanja na temu “Što je akademski sport i koje su mogućnosti volontiranja” gdje će nam se predstaviti tri glavne organizacije zaslužne za rast akademskog sporta u svijetu: Hrvatski akademski sportski savez (HASS), Europska sveučilišna sportska asocijacija (EUSA) te Svjetska sveučilišna sportska federacija (FISU). Ispred svake institucije obratiti će nam se ugledni govornici na bitnim pozicijama.

Haris Pavletić

Haris Pavletić predsjednik je Hrvatskog akademskog sportskog saveza i prvi dopredsjednik Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA). Njegov dugogodišnji angažman u akademskom sportu iznjedrio je mnoge uspješne projekte u Hrvatskoj poput organizacije Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. godine, Svjetskog rukometnog sveučilišnog prvenstva u Rijeci 2018. godine te mnoge druge europske i svjetske manifestacije. Trenutno je zaslužan za realizacije projekta rekreativnog tjelesnog vježbanja UniSport Health, digitalizaciju akademskog sustava UniSport Digital, a zagovara i volonterizam u sportu putem akademije UniSport ViLA.

Albina Rakhmatullina

Od osnutka Volonterske i leadership akademije (FVLA) 2017., Albina Rakhmatullina ključna je strateška i organizacijska karika FISU-a. Volontira još od 2008. godine (Svjetske sveučilišne igre u Beogradu 2009., Olimpijada mladih 2010. i 2012., Olimpijske igre u Londonu 2012., EuroSkills 2016., WorldSkills 2017., FIFA Svjetsko prvenstvo 2018), 2010. proglašena je volonterkom godine u Kazanju, a implementirala je i tečaj te knjigu “English 4U”, namijenjenu obuci volontera u 20 gradova Rusije. Osim što je koordinatorica FVLA i FISU Student Ambassadors programa, uključena je i u projekt Healthy Campus.

Andrej Pišl

Andrej Pišl radi kao komunikacijski i projekt menadžer Europske sveučilišne sportske asocijacije te posjeduje neizmjerno iskustvo u svijetu sporta. Prije EUSA-e obnašao je dužnost izvršnog tajnika u Slovenskom sveučilišnom športskom savezu te bio predsjednik športskog društva Out in Slovenija. Svoje vještine najbolje pokazuje u pisanju i vođenju projekata, organizaciji u upravljanju sportskih događanja te radom s volonterima.

Ivana Aničić

Prije svega, uvodnu riječ i pozdrav organizatora svim polaznicima uputiti će Ivana Aničić, voditeljica projekta UniSport ViLA i stručna suradnica Hrvatskog akademskog sportskog saveza za pravna pitanja i volonterizam. Iako pravnica, svoj rad najviše je posvetila volonterima i volonterskom programu – bila je prva hrvatska predstavnica i student ambasador na FVLA akademiji Svjetske sveučilišne sportske federacije, kreirala je volonterske programe za sve naše nacionalne i međunarodne događaje poput UniSport Finals ili EUG Zagreb-Rijeka 2016 koji je najveći volonterski program u Hrvatskoj s uključenih 1600 volontera. Uz to sve idejni je začetnik i osnivač UniSport ViLA-a, u kojoj uvijek vidi prostor za rast i razvitak.

 

Dragi svi, vidimo se u petak!

Comments are closed